Könnyű, gyors, egészséges étel, és látványnak sem utolsó. Debreceni Judit receptje.
Hozzávalók:
- 500 g pulykamell (csíkokra vágva)
- 1 kis fej lila hagyma
- 3 kisebb kaliforniai paprika
- 1 bébi cukkini
- 2 db paradicsom
- 1 marék brokkoli
- 1 marék zöldborsó
- 200 ml fehérbor
- 250 ml alaplé
- 2-3 ek rizsliszt
- zsír
- só, bors, provencei fűszerkeverék
- petrezselyem
A pulykacsíkokat sózzuk, borsozzuk és meghintjük provencei fűszerkeverékkel. Fél órát pihenhet, addig felcsíkozzuk a zöldségeket.
Kevés zsíron kicsit megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg szép színt kap. Rálocsoljuk a bort és pár percig pároljuk.
Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük az alaplével, kevés liszttel sűrítjük és készre főzzük.
Ha kell még fűszerezzük és tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Rizzsel, bulgurral nagyon finom.
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!