Tejszínes, csirkés paradicsomleves

"A paradicsomleves egy fűszeresebb, csirkés, tejszínes változata, ami garantáltan az egyik kedvencetek lesz ;) Próbáld ki ezt a receptet!" - írta a receptet megosztó Nor.

Hozzávalók 1 adagra:

  • 200 g csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kápia paprika (piros)
  • 150 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
  • 150 g sűrített paradicsom
  • 1 nagy teáskanál búzaliszt (BL55)
  • 300 ml alaplé - zöldség
  • 1 mokkáskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
  • 60 ml főzőtejszín (15-20%-os)
  • 0.5 marék bazsalikomlevél - friss
  • bors - fekete (tört)

A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon egy serpenyőben, kb 4-5 perc alatt lepirítjuk.

A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát pedig vékony karikákra és elkezdjük kevés olajon üvegesre pirítani, majd pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott paprikát is, majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük a zöldségekkel.

Hozzáadjuk a hámozott, darabos paradicsomkonzervet, a sűrített paradicsomot, cukrot, sózzuk, borsozzuk, kevés oregánót szórunk hozzá majd felöntjük az alaplével és 10-15 percig főzzük a levest.

Hozzáadjuk a csirkemellet és a tejszínt a leveshez, és épp csak egy pillanatra felforraljuk.

Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk az elkészült paradicsomlevest.

Forrás: Cookpad