"A paradicsomleves egy fűszeresebb, csirkés, tejszínes változata, ami garantáltan az egyik kedvencetek lesz ;) Próbáld ki ezt a receptet!" - írta a receptet megosztó Nor.
Hozzávalók 1 adagra:
- 200 g csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db sárgarépa
- 1 db kápia paprika (piros)
- 150 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
- 150 g sűrített paradicsom
- 1 nagy teáskanál búzaliszt (BL55)
- 300 ml alaplé - zöldség
- 1 mokkáskanál kristálycukor
- 1 teáskanál bazsalikom (morzsolt)
- 60 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 0.5 marék bazsalikomlevél - friss
- só
- bors - fekete (tört)
A csirkemellet kisebb kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajon egy serpenyőben, kb 4-5 perc alatt lepirítjuk.
A hagymát apróra vágjuk, a sárgarépát pedig vékony karikákra és elkezdjük kevés olajon üvegesre pirítani, majd pár perc után hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vágott paprikát is, majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük a zöldségekkel.
Hozzáadjuk a hámozott, darabos paradicsomkonzervet, a sűrített paradicsomot, cukrot, sózzuk, borsozzuk, kevés oregánót szórunk hozzá majd felöntjük az alaplével és 10-15 percig főzzük a levest.
Hozzáadjuk a csirkemellet és a tejszínt a leveshez, és épp csak egy pillanatra felforraljuk.
Friss bazsalikommal megszórva tálaljuk az elkészült paradicsomlevest.
Forrás: Cookpad