Mustáros-boros karaj

 
Hozzávalók

  • 8 szelet csontos karaj
  • 3 közepes sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2-3 evőkanál csípős mustár
  • 1 kis csokor friss vagy 1 teáskanál szárított borsikafű
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 kezeletlen citrom
  • zsír
  • bors

Elkészítés:

Besózzuk a húst, majd kevés zsiradékon a szeletek mindkét oldalát pár percig elősütjük. Kiszedjük a serpenyőből, félretesszük.

A helyére szórjuk a meghámozott, feldarabolt sárgarépát meg a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát. Elkezdjük párolni.

Ha már puhul a répa, hozzáadjuk a pár evőkanálnyi csípős mustárt, a csombort, felöntjük a borral. Visszarakjuk a mártásba a szeleteket, és kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. A végén pici citromhéjjal és egy-két evőkanál frissen facsart citromlével tesszük pikánssá az ízét. Jól összeforraljuk.

Főtt tészta vagy zsemlegombóc illik mellé.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!