Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 150 g kolozsvári szalonna
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk tárkony
- só, bors
- 100 ml fehérbor
- 150 ml víz
- 3 ek tejföl
A palacsintához
- 250 g főtt krumpli
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 150 g liszt
- 200 ml tej
- 1 ek olívaolaj
- 20 g reszelt parmezán
- só, bors
Elkészítés:Fotó: Streetkitchen
A csirkemellet tetszőleges nagyságú szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd kivesszük. A visszamaradt zsírban magas hőmérsékleten oldalanként 2-2 perc alatt elősütjük a csirkemellszeleteket, majd ezt is kivesszük. A serpenyőben üvegesre pároljuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát, megszórjuk a tárkonnyal, majd visszarakjuk az elősütött csirkét és a pirított szalonnát. Felöntjük a fehérborral és ha elpárolgott, akkor a vízzel is. Felforraljuk, majd lassú tűzön addig főzzük, amíg a csirke meg nem puhul és a szaft picit besűrűsödik. A legvégén elzárjuk és belekanalazzuk a tejfölt, amivel csak átmozgatjuk picit az egészet.
A palacsintához a krumplit puhára főzzük, leszűrjük és egy aprítógépbe tesszük. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megkaramellizáljuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és ezt is a krumplihoz adjuk, majd az egészet párszor átpörgetjük, hogy püré állagot kapjunk. Egy keverőtálban a tojást a liszttel, reszelt parmezánnal, sóval, borssal elkeverjük és felhúzzuk a tejjel. Ebbe keverjük bele a krumplit majd merőkanalanként kb. 1-2 cm vastag palacsintákat sütünk belőle kiolajozott serpenyőben. A ragus csirkét a krumplis palacsintával tálaljuk.
(Via Streetkitchen)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: