Klasszikus óvári sertésszelet

Na, ez a kaja való nektek, ha imádjátok a szaftos húsokat, amik ráadásul még rendesen laktatnak is! Az óvári egy elég hagyományos és közismert kaja, nagyanyáink rendszeresen készítettek ilyet, ami többnyire minden háztartásban ugyanazt jelenti: az alapból kissé száraz karaj szeletekre feltétként kerül gomba, sonka és rengeteg sajt, így pedig a végeredmény egy brutál omlós, nagyon tartalmas sertésszelet lesz!

Hozzávalók 4 főre

  • 2 ek olaj
  • 4 szelet sertéskaraj
  • só, bors
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g csiperkegomba
  • 4 szelet jó minőségű sonka
  • 4 szelet óvári (vagy másféle) sajt

Elkészítés:

A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt mindkét oldalukat elősütjük, majd egy tepsibe rakjuk a szeleteket. Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A gombát szeletekre vágjuk , rádobjuk a hagymára és pár percig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. A gombát a hússzeletekre halmozzuk, rárakunk egy-egy szelet sonkát, erre kerül egy-egy szelet sajt. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a hússzeleteket amit a kedvenc köretünkkel tálalunk.

Szilágyi Nóri további receptjei itt találja >>>

Forrás: Streetkitchen