Zöldségleves csirkegaluskával

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 1 paszternák
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 cikk zeller
  • 15-15 dkg sárga és zöld hüvelyű fagyasztott zöldbab
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tejszín
  • fehér bors

Elkészítés:

Megtisztítjuk az összes zöldséget és apró kockákra felvágjuk.

Kevés zsiradékot forrósítunk egy fazékban, üvegesre pároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy csokornyi felvágott petrezselyem zöldjét, valamint a zöldségeket (a zöldbabok kivételével), és pár percig pároljuk együtt. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a benne lévő zöldségek meg nem puhulnak. Körülbelül tízpercnyi csendes forralás után beledobjuk a zöldbabot is.

Amíg fő a leves, elkészítjük a galuskát. A húst felkockázzuk, beledobjuk egy aprítógépbe. Hozzáütjük a tojást, rákanalazzuk a tejszínt, rászórjuk a durvára vágott petrezselyem zöldjét, végül kis sóval, borssal ízesítjük. Pár nyomással egynemű masszává keverjük. Kiveszünk egy keveset a levesből, hígítjuk egy kis vízzel. Felforraljuk, beleszaggatjuk a galuskát, és körülbelül tíz perc alatt megfőzzük. Külön edényben kínáljuk a leves mellé.

(Via Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!