Sáfrányos kacsaraguleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 1 csillagánizs
  • 1 kávéskanál szegfűbors
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fehérrépa
  • 0.5 zellergumó
  • 1 sárgarépa
  • 2 kacsacomb
  • 1 kávéskanál koriander

Levesbetét

  • 2 dl tejszín
  • 0.5 narancs leve
  • 1 csomag snidling
  • 1 csokor koriander
  • 1 csomag sáfrány
  • 2 szál angol zeller
  • 0.25 zellergumó
  • 1 sárgarépa
  • 1 kacsamell

Elkészítés

A kacsacombokat a zöldségekkel és a fűszerekkel hideg vízben föltesszük főni, lassú forralással 1,5-2 órát főzzük. A tűzről levéve 20-30 percet pihentetjük, ezután ruhán leszűrjük, sóval ízesítjük.

LEVESBETÉT

A levesbetéthez a répát és a zellert finom metéltre, az angolzellert fél centis darabokra vágjuk. A kacsamellet

lebőrözzük, vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget és a koriander zöldjét finomra vágjuk, 2-2 evőkanálnyit fogunk használni belőle. A levest fölforraljuk, eközben a kacsamellcsíkokat forró lábosban egy percig sütjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket meg a sáfrányt, 1-2 percig pirítjuk, végül fölöntjük a levessel. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket és a narancslevet, s azonnal tálaljuk.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!