A csirkefasírthoz
- 25 g zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 ek tej
- 1 csokor petrezselyem
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg parmezán sajt
- 50 dkg csirkemell filé
- A tésztához
- 40 dkg kagylótészta
- 40 dkg koktélparadicsom
- 0.5 dl olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
A csirkefasírthoz
Egy nagyobb tálba öntjük a hozzávalókat, majd kézzel vagy egy fakanál segítségével összedolgozzuk.
Vizes kézzel golflabda méretű golyókat gyúrunk.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a golyókat.
Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.
Ha kellően megpirultak a csirkefasírtok, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és egy kevés tészta főzőlével felöntjük. Néhány percig együtt pároljuk, amíg a paradicsom kicsit összeesik.
Hozzáadjuk a tésztát, a parmezánt, keverünk rajta egyet, és már tálalhatjuk is.
Ha maradt egy kis sajt, megszórjuk az étel tetejét, és egy kis petrezselyemmel díszítjük.
(Via Nosalty)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: