Paradicsomos tészta csirkefasírttal

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

A csirkefasírthoz

  • 25 g zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • 1 ek tej
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg parmezán sajt
  • 50 dkg csirkemell filé
  • A tésztához
  • 40 dkg kagylótészta
  • 40 dkg koktélparadicsom
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt

Elkészítés

A csirkefasírthoz

Egy nagyobb tálba öntjük a hozzávalókat, majd kézzel vagy egy fakanál segítségével összedolgozzuk.

Vizes kézzel golflabda méretű golyókat gyúrunk.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, és megpirítjuk a golyókat.

Közben sós vízben megfőzzük a tésztát.

Ha kellően megpirultak a csirkefasírtok, hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, és egy kevés tészta főzőlével felöntjük. Néhány percig együtt pároljuk, amíg a paradicsom kicsit összeesik.

Hozzáadjuk a tésztát, a parmezánt, keverünk rajta egyet, és már tálalhatjuk is.

Ha maradt egy kis sajt, megszórjuk az étel tetejét, és egy kis petrezselyemmel díszítjük.

(Via Nosalty)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: