Zöldségkrémleves sajtcsipsszel

Hozzávalók:

  • 20 dkg reszelt sajt
  • 4 dl tejszín
  • 50 dkg brokkoli
  • szerecsendió
  • 5 dkg vaj
  • 2 burgonya
  • rózsabors
  • 1 vöröshagyma

Elkészítés:

A hagymát és a burgonyát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, azután annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Hozzáadjuk a vajat, ízesítjük sóval és frissen reszelt szerecsendióval. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, felöntjük a tejszínnel meg annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liternyi levet kapjunk.

Amikor a brokkoli is megfőtt – ez csupán pár perc –, a levest botmixerrel pürésítjük. A reszelt sajtot összekeverjük az elmorzsolt rózsaborssal, azután porcelántányérokra evőkanálnyi adagokat porciózunk belőle. Betesszük a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 1-1,5 perc alatt megsütjük. (Vigyázzunk, hogy ne piruljon meg, mert akkor könnyen törik, nem lehet formázni.)

A még forró sajtlapocskákból kis rózsákat hajtogatunk, és a leves mellé kínáljuk.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!