Tejfölös-tárkonyos savanyú krumplileves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók:

  • 6-8 közepes burgonya
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 babérlevél
  • 1 kis friss csokor tárkony
  • 1-2 evőkanál tárkonyecet
  • zsiradék
  • 1.5 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tejföl
  • bors
  • őrölt paprika

Elkészítés:

Meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát, hozzányomjuk a fokhagymát. Kevés zsiradékon elkezdjük együtt dinsztelni. Közben meghámozzuk a krumplit, centis kockákra vágjuk, rádobjuk a párolódó hagymákra. Kis idő múlva rádobjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát is, és együtt puhítjuk.

Lehúzzuk a tűzről, elkeverünk benne egy jó evőkanálnyi őrölt pirospaprikát. Felhúzzuk körülbelül egy liter vízzel. Visszatesszük a vízzel, beledobjuk a babérlevelet, sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük tovább.

Ha már majdnem puhák a zöldségek, a lisztet kikavarjuk egy kis hideg vízzel, majd összevegyítjük a tejföllel, és behabarjuk vele a levest. Hozzászórjuk az összevágott tárkonyt, és pár percig forraljuk együtt. Végül ízlés szerint savanyítjuk tárkonyecettel.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!