Paradicsomos-fokhagymás sült csirkecomb

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:

  • 8 db csirkealsócomb
  • bors
  • 1 ek liszt
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg daraboltparadicsom-konzerv
  • őrölt rozmaring
  • 1 db babérlevél
  • 6 db koktélparadicsom
  • bazsalikomlevelek
  • rozmaring

Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, majd megsózzuk és megborsozzuk. Meghempergetjük mindet a lisztben, és aranyszínűre sütjük a felforrósított olívaolajon. Végül kiszedjük a húsokat a serpenyőből, és félrerakjuk.

A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a meghámozott, felaprított vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a darabolt paradicsomot a levével együtt, ízesítjük egy kevés sóval, borssal, néhány csipet őrölt rozmaringgal, továbbá a babérlevéllel, és kis lángon, lefedve 20 percig főzzük. 

A mártást tűzálló tálba simítjuk, elrendezzük rajta a csirkecombokat a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokkal együtt, és a 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

(Via Mindmegette)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!