Magyaros tarhonyaleves

Fotó: Street Kitchen
Hozzávalók

  • 100 g tarhonya
  • 5 - 6 ek olaj
  • 1 fej hagyma (kisebb)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 ½ l zöldségalaplé
  • 100 g sárgarépa
  • 100 g fehérrépa
  • 180 g burgonya
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A tarhonyát sötétbarnára pirítjuk az olajon, majd kiszedjük a lábasból. 

A finomra vágott hagymát és fokhagymát lepirítjuk a lábasban, majd félrehúzzuk és fűszerezzük. Felöntjük az alaplével, visszatesszük a tarhonyát, felforraljuk, majd megfőzzük. 

Amikor a tarhonya félig megfőtt, akkor hozzátesszük a felszeletelt répát, fehérrépát és a felkockázott burgonyát. Addig főzzük, amíg a zöldségek is teljesen meg nem főttek, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 

Amikor kész a leves, megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel.

(Via Street Kitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!