Karalábé-krémleves zöldségkockákkal

Hozzávalók

  • 5-6 kisebb, kisebb, zsenge karalábé
  • 1 kis kis sárgarépa
  • 1 darabka zellergumó
  • 1 kis kis petrezselyemgyökér
  • 1 púpos evőkanál finomliszt
  • 2dl víz tejszín (vagy)
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Meghámozzuk a répát, a gyökeret és a zellert, apró kockára vágjuk, és a vajon roppanósra sütjük. Kivesszük, félretesszük. 

A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a meghámozott, felkockázott karalábét, és puhára pároljuk. A végén hozzáadjuk a zöldség zsenge, összevágott leveleit is. Megszórjuk egy púpos evőkanál liszttel, felengedjük egy liter vízzel, öntünk rá két deci tejszínt, és készre főzzük. 

Közben ízlés szerint sóval ízesítjük. 

Ha levettük a tűzről, még forrón belekeverjük a reszelt sajtot. 

A roppanósra sütött zöldségekkel tálaljuk.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!