Citromos sült csirke

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db citrom
  • 2 dl húslevesalaplé
  • 0.5 csok petrezselyemzöld
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított csirkecombokat a forgónál kettévágjuk, majd a húsokat tepsibe tesszük. Elrendezzük mellettük a megtisztított fokhagymagerezdeket, a cikkekre szelt vöröshagymát, és a felkarikázott citromot. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, majd az alaplét is ráöntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Akkor jó, ha a csirke húsa megpuhult, a bőre pedig ropogósra sült. Előmelegített tányérokra szedjük, és forrón tálaljuk, olívabogyókkal és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel megszórva.

(Via Mindmegette)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!