Burgundi marharagu

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 150 g
  • bacon
  • 1 kg marhalábszár
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 ek finomliszt
  • 1.5 dl száraz vörösbor
  • 2 dl alaplé (borjú)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 3 szál oregánó
  • 3 szál kakukkfű
  • 3 csokor rozmaring
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 ízlés szerint bors
  • 2 db babérlevél
  • 250 g csiperkegomba (barna)
  • 10 db gyöngyhagyma (1 marék)

Elkészítés

Egy öntöttvas lábasban kevés olívaolajat melegítünk és megpirítjuk a csíkokra vágott bacont.

A pirított baconöket kihalásszuk és részletekben körbepirítjuk a 5x5-ös kockákra vágott marhalábszár darabokat.

Miután megvagyunk a körbepirítással, a lábszár kockákat is kihalásszuk, majd megpirítjuk a lábasban a felaprított hagymát és a nagyobb darabokra vágott répát.

Mehetnek vissza lábasba a marhalábszár kockák, amiket meghintünk egy evőkanál liszttel, majd jól elkeverjük.

Felöntjük 1-1,5dl száraz vörösborral, további 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borjú alaplevet is.

Belenyomunk 4 gerezd fokhagymát, 1 evőkanál sűrített paradicsomot és az ízesítő csokrot. (petrezselyem, oregánó, kakukkfű, rozmaring)

Sózzuk-borsozzuk, 2 babérlevelet is adunk hozzá, majd lefedve 2-2,5 óráig főzzük alacsony lángon.

Az idő leteltével kihalásszuk a lábasból az ízesítő csokrot, egy száraz serpenyőben megpirítjuk a gombát majd a raguhoz adjuk, 1 marék gyöngyhagyma társaságában és további 5-10 percig főzzük.

A maradék felaprított petrezselyemmel, a pirított baconnel és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!