Barbár csirke

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

Szósz

  • 250 ml sör
  • 1 narancsból nyert narancshéj
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 teáskanál gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csokor petrezselyem

Továbbá

  • 8 db csirke felsőcomb (személyenként 2 db)
  • 2 ek vaj
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

Szósz

A sört összekeverjük a narancshéjjal, a hagymával és a fűszerekkel.

Simára keverjük a tejszínt a keményítővel.

Továbbá

A combok mindkét oldalát sóval alaposan bedörzsöljük, és megszórjuk borssal. Egy nagyobb serpenyőben a felhevített vajas olajon átpirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük, és félretesszük.

A combokat ezután a serpenyőbe helyezzük, és mindkét oldalukat alaposan átpirítjuk ~ kb. 30 perc.

A húsra ráöntjük a fűszerekkel összekevert sört, visszadobjuk a fokhagyma gerezdeket, és így főzzük még kb. 15 percig.

Ezután ráöntjük a tejszínnel elkevert keményítőt, és összeforraljuk. Szükség eseten még sózzuk, borsozzuk, végül megszórjuk aprított petrezselyemmel.

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!