Hozzávalók:
- 1/2 fej brokkoli
- 1 szál póréhagyma
- 2 közepes szem burgonya
- 1 kisebb kápia paprika
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej lilahagyma
- 150 ml főzőtejszín
- házi ételízesítő (ha nincs, jó a só is)
- őrölt feketebors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.
Beletesszük egy fazékba, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. 1 ujjnyira ellepi. Fűszerezzük.
Az egészet puhára főzzük.
Amikor elkészült a zöldség, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével össze turmixoljuk.
Bele öntjük a főzőtejszínt és még forralunk rajta egyet.
Tetszés szerint reszelt sajttal, pirítóssal, kenyér kockával, pirított baconnal, sonka kockával fogyaszthatjuk.
(Via Alajuli)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!