Zöldség krémleves

Hozzávalók:

  • 1/2 fej brokkoli
  • 1 szál póréhagyma 
  • 2 közepes szem burgonya
  • 1 kisebb kápia paprika 
  • 2 szál sárgarépa 
  • 1 fej lilahagyma 
  • 150 ml főzőtejszín 
  • házi ételízesítő (ha nincs, jó a só is)
  • őrölt feketebors 

Elkészítés:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Beletesszük egy fazékba, és felöntjük annyi vízzel amennyi kb. 1 ujjnyira ellepi. Fűszerezzük. 

Az egészet puhára főzzük. 

Amikor elkészült a zöldség, levesszük a tűzről és egy botmixer segítségével össze turmixoljuk.

Bele öntjük a főzőtejszínt és még forralunk rajta egyet. 

Tetszés szerint reszelt sajttal, pirítóssal, kenyér kockával, pirított baconnal, sonka kockával fogyaszthatjuk. 

(Via Alajuli)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!