Tejszínes vajbab leves

Hozzávalók:

  • 3-4 ek olíva olaj
  • 250 g pulyka apróhús
  • 2 ek liszt
  • 2 db közepes sárgarépa 
  • 2 db közepes fehérrépa 
  • só ízlés szerint 
  • 2 csipet bors
  • 1 mk őrölt kömény 
  • 4 nagy gerezd fokhagyma 
  • 1 ek pirospaprika 
  • 4 közepes szem burgonya
  • 1 db üveges vajbab (lehet friss vagy fagyasztott is)
  • 250 ml főzőtejszín

Elkészítés:

Egy fazékban felhevítjük az olajat, majd elkezdjük benne sütni a hús darabokat. Megszórjuk liszttel és közepes lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, majd ezekkel is pirítjuk egy kicsit.

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük kb 300 ml hideg vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel. 

Bele reszeljük a fokhagymát, majd felöntjük kb. másfél liter vízzel. 

Kb. 25 percig közepes lángon főzzük, majd beletesszük a kis kockákra vágott krumplit. 

Amikor minden megpuhult, hozzáadjuk a vajbabot, és forralunk rajta egyet. 

Ezután mehet bele a tejszín, amivel össze forraljuk egy pár perc alatt. 

(Via Alajuli)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!