Sültrépa-krémleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 5 ág kakukkfű
  • 10 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 1 zsemle
  • olívaolaj

Elkészítés:

Vékony karikára vágjuk a sárgarépát. A felkockázott vajjal, a kakukkfűvel, a sóval és a cukorral egy tepsibe teszszük, alufóliával lefedjük, és 150 fokos sütőben 1 órán át sütjük. Ezután egy tálba átkanalazzuk, ráöntjük a tejet, és botmixerrel simára turmixoljuk. Egy lábasba átszűrjük. Felforraljuk, szükség szerint sózzuk. 

Kockákra vágjuk a zsemlét, egy serpenyőben a felforrósított olívaolajon halványbarnára pirítjuk, ezt kínáljuk majd levesbetétként.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!