Sült paprika krémleves

Fotó: Cookpad
Hozzávalók:

  • 1 kg paprika - kaliforniai, piros
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom (friss, vagy szárított)
  • 1 L alaplé - csirke
  • 200 ml habtejszín (30-32%-os)
  • 50 ml olívaolaj - extra szűz
  • 1 csipet só
  • bors - fekete (tört)
  • Tabasco

Elkészítés

A piros kaliforniai paprikákat 250 C fokon, 30 perc alatt megsütjük.

A vöröshagymát, fokhagymát, és a bazsalikomot vékonyan felszeleteljük. Egy lábosban felhevítjük az olívaolajat, és a hagymát, fokhagymát üvegesre pirítjuk benne.

A megsült paprikákat egy tálba tesszük, letakarjuk egy alufóliával, és így hagyjuk kihűlni. Ettől a héját könnyen le tudjuk majd szedni. A paprikák héját leszedjük, és kivesszük a paprikák csumáját.

Az előkészített paprikákat, és a paprikák levét a hagymához adjuk. Beletesszük a bazsalikomot és jól összekeverjük. Sózzuk, és felöntjük az alaplével. Ízesítjük frissen őrölt fekete borssal, és pár csepp tabascoval, majd fedő alatt felforraljuk.

Mikor a leves felforrt hozzáöntjük a tejszínt és egy kézi mixerrel leturmixoljuk. A kész levest egy finom szűrőn átpaszírozzuk.

(Via Cookpad)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!