Pulyka raguleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy pulyka nyak 6 felé vágva (mi így szeretjük)
  • 4 db csirke hát 
  • 4 db pulyka szív 
  • 4 db pulyka zúza
  • 6 db sárgarépa karikára vágva 
  • 300 g zellergumó kis kockára vágva 
  • 250 g zöldborsó
  • 100 g csiperke gomba szeletelve
  • Só, bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 fél póréhagyma 
  • 1 kisebb db paradicsom
  • 1 kisebb db tv paprika
  • 1/2 mk sűrített paradicsom
  • 5 kis szem burgonya egészben hagyva

Elkészítés:

A húsokat egy nagy fazékba tesszük, majd felöntjük bőven hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk (nálam ez kb. másfél evőkanál volt).

Felforraljuk, majd eltávolítjuk a keletkezett habot a tetejéről. 

Bele tesszük az összes zöldséget, kivéve a krumplit. Ízlés szerint borsozzuk (nálam kb. 2 csipet volt), majd beletesszük a sűrített paradicsomot.

Lassú tűzön kb. 2,5 órát főzzük. 1 óra elteltével érdemes megkóstolni, és sózni, ha szükséges. 

A burgonyát csak az utolsó fél órára tesszük bele. 

Főzhetünk hozzá valamilyen kedvünkre való tésztát is. 

(Alajuli)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!