Mustáros csirkeleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 2 dl tejszín
  • 0.5 citrom
  • borsikafű
  • 1 csokor petrezselyem zöldje
  • 1 zeller
  • 1 sárgarépa
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés:

Fehéredésig pirítjuk a vajon a kockára vágott húst. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket, rádobjuk a mustárt, a sót, a borsikafüvet, majd ráfacsarjuk a citrom levét, mellédobjuk a héját. Felöntjük bő liternyi vízzel, és amikor készre főtt, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, besűrítjük 2 dl tejszínnel elkevert 1 evőkanál keményítővel. Tálalás előtt kidobjuk belőle a citromhéjat.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!