- 2 dl tejszín
- só
- 0.5 citrom
- borsikafű
- 1 csokor petrezselyem zöldje
- 1 zeller
- 1 sárgarépa
- 1 evőkanál mustár
- 5 dkg vaj
- 40 dkg csirkemell
- 1 evőkanál keményítő
Elkészítés:
Fehéredésig pirítjuk a vajon a kockára vágott húst. Hozzátesszük a felaprított zöldségeket, rádobjuk a mustárt, a sót, a borsikafüvet, majd ráfacsarjuk a citrom levét, mellédobjuk a héját. Felöntjük bő liternyi vízzel, és amikor készre főtt, megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, besűrítjük 2 dl tejszínnel elkevert 1 evőkanál keményítővel. Tálalás előtt kidobjuk belőle a citromhéjat.
(Via Vidék íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!