Csirkemájas zöldborsó leves

Hozzávalók:

  • 2 ek olíva olaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 2 csipet bors
  • ½ mk őrölt kömény
  • 1 ek pirospaprika
  • 400 g csirkemáj
  • 150 g sárgarépa
  • 200 g zöldborsó
  • ½ db karalábé
  • 1700 ml víz
  • 3 ek ételízesítő (én Ízvarázst használtam)
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek kristálycukor

Elkészítés:

Az olajon elkezdjük dinsztelni a kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Addig pároljuk, amíg jól meg nem puhul.

A hagymát megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a májat, a borsót, a kockára vágott karalábét és a karikára szeletelt répát. Beletesszük a petrezselyemzöldet is.

Felöntjük a maradék vízzel, majd ízlés szerint adunk hozzá ételízesítőt. Kb. 30 perc alatt készre főzzük. A végén tehetünk bele egy kis cukrot is, mert nagyon jól kihozza az ízeket.

(Alajuli)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!