cafeprovence.hu |
- 3 fej vöröshagyma
- 30 gr vaj
- 0,5 db teljes kiőrlésű bagett, buci
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 tk só
- 1 szál póréhagyma
- 8 dl húsleves alaplé
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 csipet fehér bors
- 2 ek étolaj
- 100 gr edami sajt
- 3 darab babérlevél
Elkészítés:
A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy magasabb falú edényben az olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen.
Amikor a hagyma megpárolódott hozzáadjuk a vajat, és hogy karamellizálódjon a hagyma, tovább kevergetjük.
Kicsivel később rátesszük a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket, felöntjük a fehérborral és tovább főzzük kb. 20 percig, hogy aranybarna színt kapjon.
Végül felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sót, a fehér borsot, valamint a babérlevelet.
Összeforralás után sütőbe rakható tálkákba szedjük a hagymalevest, megszórjuk a reszelt sajttal, erre teszünk 1-1 szelet bagettet, majd újabb sajtréteggel borítjuk be.
Sütőben 200 fokon, kb. 5 perc alatt rásütjük a sajtot a bagettre, és melegen tálaljuk.
(Via diétaline)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!