Francia hagymaleves

cafeprovence.hu
Hozzávalók

  • 3 fej vöröshagyma
  • 30 gr vaj
  • 0,5 db teljes kiőrlésű bagett, buci
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 tk só
  • 1 szál póréhagyma
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet fehér bors
  • 2 ek étolaj
  • 100 gr edami sajt
  • 3 darab babérlevél

Elkészítés:

A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és egy magasabb falú edényben az olajon pár percig pároljuk, hogy kissé összeessen.

Amikor a hagyma megpárolódott hozzáadjuk a vajat, és hogy karamellizálódjon a hagyma, tovább kevergetjük.

Kicsivel később rátesszük a szeletekre vágott fokhagymagerezdeket, felöntjük a fehérborral és tovább főzzük kb. 20 percig, hogy aranybarna színt kapjon.

Végül felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a sót, a fehér borsot, valamint a babérlevelet.

Összeforralás után sütőbe rakható tálkákba szedjük a hagymalevest, megszórjuk a reszelt sajttal, erre teszünk 1-1 szelet bagettet, majd újabb sajtréteggel borítjuk be.

Sütőben 200 fokon, kb. 5 perc alatt rásütjük a sajtot a bagettre, és melegen tálaljuk.

(Via diétaline)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!