- 25 dkg csirkemell
- 15 dkg zöldborsó
- 10 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- só
- bors
- 1 szál majoránna
- petrezselyem
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek liszt
- 1.5 dl víz
Elkészítés:
A szalonnát felkockázzuk, a csirkemellet hosszában kettévágjuk, a hagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk és a gombát elnegyedeljük.
A szalonnát egy széles serpenyőben zsírjára olvasztjuk, a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd erős lángon megkérgezzük mindkét oldalát benne. Ha már aranybarna, azonnal kivesszük a zsírból.
A hagymát üvegesre pirítjuk közepes lángon, majd a gombát is hozzáadjuk és további 4-5 percig pirítgatjuk. Mindeközben hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket is.
A csirkemellet felcsíkozzuk.
A zöldség raguhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük benne, majd a vizet is és az egészet felforraljuk.
Ekkor a zöldborsót és a csirkemellet is belehelyezzük, majd 8-10 perc alatt alacsony lángon készre főzzük. A párolt rizst tökéletesen illik hozzá.
(Via Mindmegette)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: