Zöldborsós tokány csirkemellből

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:

  • 25 dkg csirkemell
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • bors
  • 1 szál majoránna
  • petrezselyem
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • 1.5 dl víz

Elkészítés:

A szalonnát felkockázzuk, a csirkemellet hosszában kettévágjuk, a hagymát felszeleteljük, a zöldfűszereket felaprítjuk és a gombát elnegyedeljük.

A szalonnát egy széles serpenyőben zsírjára olvasztjuk, a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd erős lángon megkérgezzük mindkét oldalát benne. Ha már aranybarna, azonnal kivesszük a zsírból.

A hagymát üvegesre pirítjuk közepes lángon, majd a gombát is hozzáadjuk és további 4-5 percig pirítgatjuk. Mindeközben hozzáadjuk a fűszereket és ízesítőket is. 

A csirkemellet felcsíkozzuk.

A zöldség raguhoz hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük benne, majd a vizet is és az egészet felforraljuk.

Ekkor a zöldborsót és a csirkemellet is belehelyezzük, majd 8-10 perc alatt alacsony lángon készre főzzük. A párolt rizst tökéletesen illik hozzá.

(Via Mindmegette)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: