- 8 db csirkeszárny
- só ízlés szerint
- szegfűbors ízlés szerint
- szegfűszeg ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- római kömény ízlés szerint
- édesköménymag ízlés szerint
- 4 db zöld kardamom
- chilipehely ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 4 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés
A csirkeszárnyakat megmossuk, majd "összecsomagoljuk", hogy sütés közben ne nyíljanak ki.
A fűszereket alaposan összekeverjük a lereszelt fokhagymával és gyömbérrel, valamint az olívaolajjal és a mézzel. Kevés szójaszósszal ízesítjük a pácot, és megkenjük vele a szárnyakat.
Hagyjuk legalább fél órát szobahőmérsékleten pácolódni, aztán tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre, amíg szépen meg nem pirul.
(Via Nosalty)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!