Ujjszopogatós csirkeszárnyak

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 8 db csirkeszárny
  • só ízlés szerint
  • szegfűbors ízlés szerint
  • szegfűszeg ízlés szerint
  • fahéj ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint
  • római kömény ízlés szerint
  • édesköménymag ízlés szerint
  • 4 db zöld kardamom
  • chilipehely ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbér
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek szójaszósz

Elkészítés

A csirkeszárnyakat megmossuk, majd "összecsomagoljuk", hogy sütés közben ne nyíljanak ki.

A fűszereket alaposan összekeverjük a lereszelt fokhagymával és gyömbérrel, valamint az olívaolajjal és a mézzel. Kevés szójaszósszal ízesítjük a pácot, és megkenjük vele a szárnyakat.

Hagyjuk legalább fél órát szobahőmérsékleten pácolódni, aztán tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe 30-35 percre, amíg szépen meg nem pirul.

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!