- 60 dkg burgonya
- 40 dkg spenót
- só
- 4 ek vaj
- 1gerezd fokhagyma
- 5 dl habtejszín
- frissen őrölt bors
- 10 dkg sajt
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Ezután meghámozzuk, majd felkarikázzuk.
A spenót szárait letépkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk, aztán forrásban lévő sós vízbe tesszük és néhány percig főzzük. Ezután leszűrjük, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk.
Felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Hozzáforgatjuk a spenótot, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd levesszük a tűzről.
Elrendezzük a burgonyát egy kivajazott kisebb tepsiben. Megsózzuk, majd rálocsoljuk a tejszínes spenótot. Végül 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt kérszre sütjük.
(Via Mindmegette)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: