Tejszínes spenótos rakott krumpli

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók

  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg spenót
  • 4 ek vaj
  • 1gerezd fokhagyma
  • 5 dl habtejszín
  • frissen őrölt bors
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük. Ezután meghámozzuk, majd felkarikázzuk. 

A spenót szárait letépkedjük, a leveleket váltott vízben megmossuk, aztán forrásban lévő sós vízbe tesszük és néhány percig főzzük. Ezután leszűrjük, a felesleges nedvességet kinyomkodjuk.

Felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a meghámozott és összezúzott fokhagymát. Hozzáforgatjuk a spenótot, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk és borsozzuk, végül hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd levesszük a tűzről.

Elrendezzük a burgonyát egy kivajazott kisebb tepsiben. Megsózzuk, majd rálocsoljuk a tejszínes spenótot. Végül 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt kérszre sütjük. 

(Via Mindmegette)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: