- 4 db csirkecomb
- só
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerkeverék
- 1 mk gyömbér
- 0.5 mk bors
- 1 ek dijoni szemes mustár
- 0.5 dl olaj
- 2 dl sör
- 2 ek keményítő
- 1 dl alaplé
- 1 mk őrölt gyömbér
- 0.5 mk őrölt fekete bors
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek dijoni mustár
Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megmossuk, majd lecsöpögtetjük és sózzuk.
Elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a gyömbért, a borsot és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd a páccal alaposan bedörzsöljük húsokat. Letakarva hűtőszekrényben legalább egy órán át pácoljuk.
Ezután a húsokat magas peremű, kiolajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sörrel, és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, 180 fokon 30 percig pároljuk. A fóliát levesszük, és további 15-20 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Köretként friss salátát kínálhatunk mellé.
(Via Mindmegette)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!