Sörös csirkecombok

Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:

  • 4 db csirkecomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerkeverék
  • 1 mk gyömbér
  • 0.5 mk bors
  • 1 ek dijoni szemes mustár
  • 0.5 dl olaj
  • 2 dl sör
  • 2 ek keményítő
  • 1 dl alaplé
  • 1 mk őrölt gyömbér
  • 0.5 mk őrölt fekete bors
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek dijoni mustár

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megmossuk, majd lecsöpögtetjük és sózzuk.

Elkészítjük a pácot: a zúzott fokhagymát, a fűszerkeveréket, a gyömbért, a borsot és a mustárt egy tálban összekeverjük, majd a páccal alaposan bedörzsöljük húsokat. Letakarva hűtőszekrényben legalább egy órán át pácoljuk.

Ezután a húsokat magas peremű, kiolajozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk a sörrel, és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, 180 fokon 30 percig pároljuk. A fóliát levesszük, és további 15-20 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Köretként friss salátát kínálhatunk mellé.

(Via Mindmegette)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!