Sonkás lebbencsleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt sonka
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 3 közepes vöröshagyma
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 nagyobb paprika
  • őrölt pirospaprika
  • 10 dkg lebbencstészta
  • 2 közepes burgonya
  • bors

Elkészítés:

Egy kisebb tepsibe sütőpapírt terítünk, beleszórjuk a lebbencstésztát, és forró sütőben 10 perc alatt halványbarnára pirítjuk. Felkockázzuk a szalonnát, és egy fazékban ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott füstölt sonkát, ezt is megpirítjuk a szalonnazsírban.

Most rakjuk hozzá a kockákra vágott vöröshagymát, kevergetve üvegesre pirítjuk. Beleszórjuk a kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Meghintjük őrölt pirospaprikával és felöntjük bő egy liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.

Beledobjuk a megpirított tésztát meg a kockákra vágott krumplit, és együtt készre főzzük a lebbencslevest.

(Via Vidék íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!