Fotó: Vidék íze |
- 25 dkg füstölt sonka
- 15 dkg füstölt szalonna
- 3 közepes vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 nagyobb paprika
- őrölt pirospaprika
- 10 dkg lebbencstészta
- 2 közepes burgonya
- só
- bors
Elkészítés:
Egy kisebb tepsibe sütőpapírt terítünk, beleszórjuk a lebbencstésztát, és forró sütőben 10 perc alatt halványbarnára pirítjuk. Felkockázzuk a szalonnát, és egy fazékban ropogósra pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott füstölt sonkát, ezt is megpirítjuk a szalonnazsírban.
Most rakjuk hozzá a kockákra vágott vöröshagymát, kevergetve üvegesre pirítjuk. Beleszórjuk a kockákra vágott paradicsomot és paprikát. Meghintjük őrölt pirospaprikával és felöntjük bő egy liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.
Beledobjuk a megpirított tésztát meg a kockákra vágott krumplit, és együtt készre főzzük a lebbencslevest.
(Via Vidék íze)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!