Olaszos csirkeragu

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 2 db csirkemell filé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 5 dkg bacon
  • 50 dkg burgonya
  • 5 db szárított paradicsom
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 ek oregánó

Elkészítés

A húst, a hagymát és a krumplit kockákra vágjuk (nem kell apróra!), a szalonnát pedig csíkokra.

Serpenyőbe halmozzuk az egészet, hozzáadjuk a szárított paradicsomot, az oregánót és a sót.

Leöntjük olajjal és teljes lángon kevergetve pirítjuk az egészet.

Mikor kezd levet ereszteni, takarékra vesszük, fedőt rakunk rá és lassan pároljuk.

Amikor a hús nagyjából puha, megint nagylángon kissé pirítjuk.

Borsot darálunk rá, tálaljuk.

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!