Mustáros burgonyakrémleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 35 dkg sárgarépa
  • 15 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • bors
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 20 dkg kolbász

Hozzávalók:

A sárgarépát, a burgonyát és a póréhagymát megtisztítjuk, majd darabokra vágjuk. A felhevített olajon megpároljuk a zöldséget. Felöntjük 7-8 dl vízzel, felforraljuk, és mérsékelt tűzön körülbelül 15 percig főzzük.

Néhány darabka krumplit és sárgarépát félreteszünk díszítésnek.

A levest botmixerrel pürévé törjük, és beleöntjük a tejszínt. Sóval, frissen őrölt borssal és mustárral ízesítjük, majd összerottyantjuk a karikákra vágott kolbásszal.

A levest tányérokba merjük, azután a félretett krumplival és sárgarépával díszítve adjuk az asztalra.

(Via Vidék Íze)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!