Mexikói csirke babos rizzsel

Fotó: Streetkitchen
Hozzávalók

A raguhoz

  • 4 db csirkecombfilé
  • só, bors
  • olaj
  • ½ db piros kaliforniai paprika
  • ½ db sárga kaliforniai paprika
  • ½ db zöld kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma (nagy)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ db piros chili
  • 2 tk sűrített paradicsom
  • 1 üveg mexikói szósz
  • 1 tk fokhagymapor
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 mk kakaópor

A rizshez

  • 1 fej hagyma
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • 1 tk római kömény
  • 1 konzerv vesebab
  • 200 g rizs
  • 400 ml zöldségalaplé

A salsához

  • 1 szál kígyóuborka
  • 1 fej lila hagyma (kisebb)
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csokor friss menta
  • só, bors
  • 1 db lime leve és héja
  • 2 - 3 ek olívaolaj

A tálaláshoz

  • 2 db tortillalap
  • 100 g vörös cheddar
  • 3 ek tejföl

Elkészítés:

A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit lepirítjuk. Megszórjuk római köménnyel, elkeverjük benne a babot és a rizst, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.

A csirkecombot nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten egy serpenyőben 6-7 perc alatt, folyamatosan rázogatva lepirítjuk. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntünk 1-2 evőkanál olajat, és szintén magas hőmérsékleten lepirítjuk a kisebb kockákra vágott paprikákat. Jöhet rá a nagyobb kockákra vágott hagyma, a fokhagyma és a chili. Ha kicsit pirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Mehet rá a szósz, a fűszerek, egy kevés víz és a csirke. 10 percet rotyogtatjuk.

A salsához az összes hozzávalót apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a lime-mal és az olívaolajjal.

Tálaláskor egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortillalapokat, cikkekre vágjuk, majd a raguval, a rizzsel, sajttal, salsával és tejföllel kínáljuk.

(Via Streetkitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: