Fotó: Streetkitchen |
A raguhoz
- 4 db csirkecombfilé
- só, bors
- olaj
- ½ db piros kaliforniai paprika
- ½ db sárga kaliforniai paprika
- ½ db zöld kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma (nagy)
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ db piros chili
- 2 tk sűrített paradicsom
- 1 üveg mexikói szósz
- 1 tk fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt római kömény
- 1 mk kakaópor
A rizshez
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
- 1 tk római kömény
- 1 konzerv vesebab
- 200 g rizs
- 400 ml zöldségalaplé
A salsához
- 1 szál kígyóuborka
- 1 fej lila hagyma (kisebb)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss menta
- só, bors
- 1 db lime leve és héja
- 2 - 3 ek olívaolaj
A tálaláshoz
- 2 db tortillalap
- 100 g vörös cheddar
- 3 ek tejföl
Elkészítés:
A rizshez az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd egy kicsit lepirítjuk. Megszórjuk római köménnyel, elkeverjük benne a babot és a rizst, majd felöntjük az alaplével, és fedő alatt puhára főzzük.
A csirkecombot nagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és magas hőmérsékleten egy serpenyőben 6-7 perc alatt, folyamatosan rázogatva lepirítjuk. Kiszedjük, a visszamaradt zsiradékra öntünk 1-2 evőkanál olajat, és szintén magas hőmérsékleten lepirítjuk a kisebb kockákra vágott paprikákat. Jöhet rá a nagyobb kockákra vágott hagyma, a fokhagyma és a chili. Ha kicsit pirult, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezzel is lepirítjuk. Mehet rá a szósz, a fűszerek, egy kevés víz és a csirke. 10 percet rotyogtatjuk.
A salsához az összes hozzávalót apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk a lime-mal és az olívaolajjal.
Tálaláskor egy száraz serpenyőben megpirítjuk a tortillalapokat, cikkekre vágjuk, majd a raguval, a rizzsel, sajttal, salsával és tejföllel kínáljuk.
(Via Streetkitchen)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: