Kukoricás-csilis sertésraguleves

Fotó: Vidék íze
Hozzávalók

  • 0.5 póréhagyma
  • 1 fél vöröshagyma
  • 1 csipet örölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt koriandermag
  • 1-2 chili paprika
  • 20 dkg kukorica
  • 50 dkg sertéslapocka
  • zsiradék

Elkészítés:

A zsiradékon lepirítjuk a nagy kockára vágott hagymát. Hozzátesszük a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig pirítjuk minden oldalát. Fűszerezzük sóval, korianderrel, szerecsendióval.

Rátesszük a fél karikákra szabott póréhagymát, öntünk alá egy kis vizet, és szakaszosan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát és az apró kockákra vágott csilipaprikát.

Körülbelül egy liter vízzel felöntjük, és együtt készre főzzük. A végén még ízesítjük, ha szükséges.

(Via Vidék íze)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: