- 0.5 póréhagyma
- 1 fél vöröshagyma
- 1 csipet örölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 1-2 chili paprika
- 20 dkg kukorica
- 50 dkg sertéslapocka
- só
- zsiradék
Elkészítés:
A zsiradékon lepirítjuk a nagy kockára vágott hagymát. Hozzátesszük a kockára vágott sertéshúst, fehéredésig pirítjuk minden oldalát. Fűszerezzük sóval, korianderrel, szerecsendióval.
Rátesszük a fél karikákra szabott póréhagymát, öntünk alá egy kis vizet, és szakaszosan pároljuk. Amikor már majdnem puha a hús, hozzáadjuk a fagyasztott kukoricát és az apró kockákra vágott csilipaprikát.
Körülbelül egy liter vízzel felöntjük, és együtt készre főzzük. A végén még ízesítjük, ha szükséges.
(Via Vidék íze)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: