- 2 ek vaj
- 2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- 30 dkg krémsajt
- 1 db póréhagyma
- 2 dl alaplé
- 75 g parmezán sajt
- 150 g spenót
Elkészítés
A fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk.
Egy hőálló serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és kicsit megpirítjuk. Amikor már teljesen kifehéredett a hús, rádobjuk a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a krémsajtot és a póréhagymát, majd az egészet összekeverjük. Amint teljesen elolvadt a krémsajt, hozzáöntjük az alaplevet, és belereszeljük a parmezán kétharmadát.
Hagyjuk kicsit bugyogni, majd hozzákeverjük a bébispenótot, és addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Alaposan megkeverjük, majd a tűzről lehúzva a tetejét feldíszítjük a félrerakott póréhagyma-karikákkal, és ráreszeljük a maradék parmezánt.
200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, hogy a teteje megpiruljon egy kicsit. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.
(Via Nosalty)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!