Krémsajtos csirkemell spenóttal és póréhagymával

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • 2 db csirkemell filé (kb. 1 kg)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg krémsajt
  • 1 db póréhagyma
  • 2 dl alaplé
  • 75 g parmezán sajt
  • 150 g spenót

Elkészítés

A fokhagymát finomra aprítjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, és egy kis részét félretesszük. A csirkemellet kisebb darabokra-szeletekre vágjuk.

Egy hőálló serpenyőben vajat olvasztunk, rádobjuk a csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és kicsit megpirítjuk. Amikor már teljesen kifehéredett a hús, rádobjuk a fokhagymát, és üvegesre pirítjuk.

Hozzáadjuk a krémsajtot és a póréhagymát, majd az egészet összekeverjük. Amint teljesen elolvadt a krémsajt, hozzáöntjük az alaplevet, és belereszeljük a parmezán kétharmadát.

Hagyjuk kicsit bugyogni, majd hozzákeverjük a bébispenótot, és addig főzzük, amíg a spenót összeesik. Alaposan megkeverjük, majd a tűzről lehúzva a tetejét feldíszítjük a félrerakott póréhagyma-karikákkal, és ráreszeljük a maradék parmezánt.

200°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percet sütjük, hogy a teteje megpiruljon egy kicsit. Rizzsel vagy tésztával kínáljuk.

(Via Nosalty)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!