Illatos-omlós citromos csirke

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

A csirkéhez

  • 3 db tojásfehérje
  • 0.5 dl víz
  • 100 g étkezési keményítő
  • 500 g csirkemell filé

A szószhoz

  • 1 dl citromlé
  • 4 ek szójaszósz
  • 3 dl víz
  • 100 g barna cukor
  • 0.5 citromból nyert citromhéj
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

A csirkéhez

A csirkemelleket csíkokra vágjuk és félretesszük. A tojásfehérjéket egy kevés vízzel enyhén felverjük, majd részletekben belekeverjük a keményítőt. A keményítős masszába belekeverjük a csirkemellcsíkokat, majd lefedve, 15 percig pihentetjük.

Közben elkészítjük a citromos szószt. Egy tálba öntjük az alapanyagokat, csomómentesre keverjük, és felhasználásig félretesszük.

Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a keményítős masszával bevont csirkemelleket, majd papírtörlővel bélelt tálra tesszük őket.

A serpenyőben maradt olajat kiöntjük, majd visszatesszük az edényt a tűzre, beleöntjük a citromos szószt, és nagy lángon, gyakori kavargatás mellett besűrítjük.

Visszavesszük a lángot, beledobáljuk a kisült csirkemelleket, és jól átforgatjuk a csirkéket, hogy mindenhol befedje a citromos máz.

Citromkarikákkal és petrezselyemmel tálaljuk.

(Via Nosalty)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: