A csirkéhez
- 3 db tojásfehérje
- 0.5 dl víz
- 100 g étkezési keményítő
- 500 g csirkemell filé
A szószhoz
- 1 dl citromlé
- 4 ek szójaszósz
- 3 dl víz
- 100 g barna cukor
- 0.5 citromból nyert citromhéj
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A csirkéhez
A csirkemelleket csíkokra vágjuk és félretesszük. A tojásfehérjéket egy kevés vízzel enyhén felverjük, majd részletekben belekeverjük a keményítőt. A keményítős masszába belekeverjük a csirkemellcsíkokat, majd lefedve, 15 percig pihentetjük.
Közben elkészítjük a citromos szószt. Egy tálba öntjük az alapanyagokat, csomómentesre keverjük, és felhasználásig félretesszük.
Egy nagy serpenyőben olajat hevítünk, majd aranybarnára sütjük a keményítős masszával bevont csirkemelleket, majd papírtörlővel bélelt tálra tesszük őket.
A serpenyőben maradt olajat kiöntjük, majd visszatesszük az edényt a tűzre, beleöntjük a citromos szószt, és nagy lángon, gyakori kavargatás mellett besűrítjük.
Visszavesszük a lángot, beledobáljuk a kisült csirkemelleket, és jól átforgatjuk a csirkéket, hogy mindenhol befedje a citromos máz.
Citromkarikákkal és petrezselyemmel tálaljuk.
(Via Nosalty)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: