- 3 db nagyobb burgonya
- 2 fej hagyma
- só, bors
- 50 ml olaj
- 350 g füstölt-főtt tarja
- 150 g trappista
- 3 - 4 ek tejföl
Elkészítés:
A burgonyát és a hagymát félcentis karikákra vágjuk, egy keverőtálba tesszük, sózzuk borsozzuk, meglocsoljuk az olajjal, és alaposan összekeverjük. A tarját apró, körülbelül félcentis kockákra vágjuk. Egy kisebb jénaiba vagy porcelán tepsibe rétegezünk egy sor krumplit, majd rátesszük a hagyma felét, megszórjuk a felkockázott hús egy részével, majd jöhet még egy réteg burgonya, majd egy réteg hagyma, és ezt szintén megszórjuk a maradék tarjával. 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd lereszeljük a sajtot, és megszórjuk vele a tepsis burgonya tetejét, és 190 fokon további 10-15 percig sütjük. (Ha nem légkeveréses sütőben készítjük, 15-20 perccel tovább is sülhet.)
Kivesszük a sütőből, és tejföllel tálaljuk.
(Via Streetkitchen)
HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!