A csirkéhez
- 1 db csirkemell filé (2 pár)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hüvelykujjnyi gyömbér
- 5 közepes db újhagyma
- 2 ek repceolaj
- 7.5 dkg földimogyoró (pirítva)
- 1 kávéskanál chilipehely (vagy chili)
- 1 evőkanál víz
- 1 kávéskanál bors
A páchoz
- 0.5 kávéskanál só
- 2 teáskanál szójaszósz (vagy 1-1 tk világos és sötét szójaszósz)
- 0.3 csapott ek kukoricakeményítő (1 kiskanál)
- 1 teáskanál sherry (Shaoxing bort helyettesíti)
A szószhoz
- 1 ek cukor
- 1 evőkanál kukoricakeményítő (3/4 kiskanál)
- 2 teáskanál szójaszósz (vagy 1-1 sötét és világos)
- 1 ek balzsamecet (Chinkiang ecet helyett)
- 1 ek szezámolaj
- 15 ml alaplé (vagy víz)
Elkészítés
A csirkéhez
A csirkét felkockázzuk egyforma falatnyi darabokra.
A páchoz minden hozzávalót összekeverünk, hozzáadunk egy evőkanál vizet, és összekeverjük a csirkével.
A páchoz
A szósz összes alapanyagját összekeverjük, és az összeállításig félretesszük.
A fokhagymát vékonyra szeleteljük a gyömbérrel együtt, és az újhagymát felvágjuk nagyjából a csirkével egyező méretű darabokra.
A szószhoz
A wokot vagy serpenyőt jól felforrósítjuk kevés olajjal, és beledobjuk a szecsuáni borsot, és ha friss chilit használunk, akkor azt is ilyenkor, az elején adjuk hozzá. A fokhagymát és a gyömbért, valamint ha chilipelyhet választunk, csak azután adjuk hozzá, ha már illatos a bors.
1 perccel később a csirkekockákat is hozzáadjuk (a páccal együtt). Kevergetve pirítjuk, amíg át nem sülnek (mindegyik kocka kifehéredik).
A szószt kicsit felkeverjük, és a csirkéhez adjuk. Ha már fényes és kissé besűrűsödött, a mogyorót is hozzáadjuk, és készen is vagyunk.
(Via Nosalty)
KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: