Édesburgonyás mexikói rizses hús

Fotó: Nosalty
Hozzávalók

  • 3 ek olívaolaj
  • 25 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg édesburgonya
  • 20 dkg rizs
  • 500 ml víz
  • 1 tasak mexikói alap
  • 4 db koktélparadicsom
  • koriander ízlés szerint

Elkészítés

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd a felkockázott csirkemellet megpirítjuk és félretesszük.

Ugyanabban a serpenyőben a felkockázott édesburgonyát is megpirítjuk, majd ezt is félretesszük a csirkemell kockák mellé.

A serpenyőbe öntünk még egy kevés olívaolajat, a rizst picit megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd belekeverjük a Chilis bab alapot.

Kb. 10 percig pároljuk fedő alatt, időnként megkeverve, majd a rizshez adjuk a félretett csirkés burgonyás keveréket.

További 5-7 percig pároljuk fedő alatt. (Szükség szerint kevés vizet adhatunk hozzá.) A félbevágott koktélparadicsommal és korianderrel díszítve tálaljuk.

(Via Nosalty)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: