Brassói-gyros

Fotó: Streetkitchen
Hozzávalók

  • 400 g sertésszűz
  • 400 g krumpli
  • 8 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk füstölt paprika
  • 2 tk fokhagymapor
  • 2 tk majoranna
  • 1 - 2 tk keményítő (ha szükséges)
  • 4 db pita (bolti)
  • A tálaláshoz
  • tejföl
  • savanyú uborka

Elkészítés:

A sertésszüzet és a krumplit is 2-3 cm-es kockákra vágjuk. A krumplit bő, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Ezután 4 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben.

A raguhoz egy lábasban, 4 evőkanál olajon, magas hőmérsékleten körbepirítjuk a húst, majd kiszedjük, és a visszamaradt szafton üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit lepirítjuk. Ekkor rászórjuk a fűszereket, ráöntünk 200 ml vizet, és többször felöntve puhára főzzük az alapot. Ha szép sűrű lett, visszarakjuk a húst, és felöntjük még 200 ml vízzel. Felforraljuk, majd belekeverjük a megpirított krumplit, és összeforraljuk. Ha hígnak találjuk, 1-2 teáskanál keményítővel besűríthetjük. 

A pitát megpirítjuk, levágjuk a tetejét, beletöltjük a ragut, ízlés szerint rakunk bele tejfölt és savanyú uborkát, és kész is.

(Via Streetkitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: