Az örök klasszikus: Lebbencsleves

Fotó: Streetkitchen
Hozzávalók

  • 120 g lebbencstészta
  • 50 ml olaj
  • 100 g szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 db erős paprika( ízlés szerint)
  • 1 ek pirospaprika
  • só, bors
  • ½ fej kisebb zellergumó
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 szál zellerzöld
  • 600 g krumpli
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

200 fokos sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát. Egy lábosban az olajon megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, majd hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, amit üvegesre pirítunk. Ezután jöhet bele a fokhagyma, a kockázott paradicsom és a paprikák. Felöntjük fél deci vízzel, és megszórjuk a pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.

15 percig pároljuk a pörköltalapot, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, majd hozzáadjuk a felkockázott répákat, a zellergumót és a zeller zöldjét. Ha felforrt, hozzáadjuk a felkockázott krumplit, majd ha újra felforrt, a pirított lebbencstésztát is. Ha a tészta megfőtt, levesszük a tűzről a levest, és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.

(Via Streetkitchen)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: