Hozzávalók
- 0.5kg sertéslapocka
- 1fej vöröshagyma
- 2gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- 2db húsleves kocka
- 1ek ételízesítő
- 2db sárgarépa
- 1szál petrezselyem gyökér
- 1 szelet zellergumó
- 20dkgzöldborsó
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés:
A húst feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a fokhagymával együtt kevés étolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, megborsozzuk, beletesszük a leveskockát és az ételízestőt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
A húst fedő alatt félkészre főzzük. A sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a zellert felkarikázzuk, vagy kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt hozzáadjuk a húshoz, amikor megpuhult, felöntötjük megfelelő mennyiségű vízzel, és a végén bazsalikommal ízesítjük. Leves betétként cérnametéltet főzünk hozzá.
(Via Mindmegette)