Zöldséges sertésraguleves

Hozzávalók

  • 0.5kg sertéslapocka
  • 1fej vöröshagyma
  • 2gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 2db húsleves kocka
  • 1ek ételízesítő
  • 2db sárgarépa
  • 1szál petrezselyem gyökér
  • 1 szelet zellergumó
  • 20dkgzöldborsó
  • bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés:

A húst feldaraboljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk és a fokhagymával együtt kevés étolajon megpároljuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, megborsozzuk, beletesszük a leveskockát és az ételízestőt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

A húst fedő alatt félkészre főzzük. A sárgarépát, a petrezselyem gyökeret és a zellert felkarikázzuk, vagy kockára vágjuk és a zöldborsóval együtt hozzáadjuk a húshoz, amikor megpuhult, felöntötjük megfelelő mennyiségű vízzel, és a végén bazsalikommal ízesítjük. Leves betétként cérnametéltet főzünk hozzá.

(Via Mindmegette)