Hozzávalók:
- 600 g burgonya
- 300 g káposzta
- 3-4 evőkanál rizs
- 300 g darált csirkehús
- 2-3 evőkanál tejföl
- 1 fej hagyma
- 1 darab sárgarépa
- petrezselyem
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A káposztát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, egy edényben felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, és kezdjük el főzni. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát sárgarépával. Amint a burgonya vize felforr, öntsük hozzá a rizst. 10 perc múlva adjuk hozzá a káposztát. Amint a káposzta megpuhul, kis golyókat formázunk a darált húsból és ezt is hozzáadjuk, további 5 percig főzzük. A végén belekeverjük az együtt megsütött hagymát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, tejföllel behabarjuk és petrezselyemmel megszórjuk.