Ukrán parasztleves

Hozzávalók:

  • 600 g burgonya
  • 300 g káposzta 
  • 3-4 evőkanál rizs
  • 300 g darált csirkehús
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 1 fej hagyma
  • 1 darab sárgarépa
  • petrezselyem
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés:

A káposztát apróra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, egy edényben felengedjük annyi vízzel, ami ellepi, és kezdjük el főzni. Egy serpenyőben pirítsuk meg a hagymát sárgarépával. Amint a burgonya vize felforr, öntsük hozzá a rizst. 10 perc múlva adjuk hozzá a káposztát. Amint a káposzta megpuhul, kis golyókat formázunk a darált húsból és ezt is hozzáadjuk, további 5 percig főzzük. A végén belekeverjük az együtt megsütött hagymát és a sárgarépát. Sózzuk, borsozzuk, tejföllel behabarjuk és petrezselyemmel megszórjuk.