Toszkán leves

Hozzávalók

  • 1 ek olívaolaj
  • 20 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg spenót
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes db burgonya
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 l csirke alaplé
  • 1 csipet bazsalikom
  • 1 csipet rozmaring
  • 1 csipet oregánó

Elkészítés

A bacont, kolbászt és a hagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk.

Rádobjuk a szintén felkockázott csirkemellet és krumplit, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a csirke kifehéredik, a burgonya pedig "üveges" lesz.

Ekkor felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.

Ha megpuhult minden, hozzáadjuk a spenótot, zúzott fokhagymát, és pár percig, csak amíg a spenót összeesik, tovább főzzük.

A tejfölhöz merünk keveset a forró levesből, simára keverjük, és a leveshez öntjük.

Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.

(Via Nosalty)