Hozzávalók
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg csirkemell filé
- 20 dkg parasztkolbász
- 10 dkg bacon
- 10 dkg spenót
- 1 közepes db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 közepes db burgonya
- 2 dl tejföl
- 1.5 l csirke alaplé
- 1 csipet bazsalikom
- 1 csipet rozmaring
- 1 csipet oregánó
Elkészítés
A bacont, kolbászt és a hagymát felkockázzuk, kevés olívaolajon lepirítjuk.
Rádobjuk a szintén felkockázott csirkemellet és krumplit, majd kevergetve addig pirítjuk, amíg a csirke kifehéredik, a burgonya pedig "üveges" lesz.
Ekkor felöntjük alaplével vagy vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük.
Ha megpuhult minden, hozzáadjuk a spenótot, zúzott fokhagymát, és pár percig, csak amíg a spenót összeesik, tovább főzzük.
A tejfölhöz merünk keveset a forró levesből, simára keverjük, és a leveshez öntjük.
Egyet forralunk rajta, és tálalhatjuk.
(Via Nosalty)