Taco spagetti

Hozzávalók

  • 800 g darált marhahús
  • 2 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 kis üveg paradicsompüré
  • 500 g spagetti
  • 300 g világos cheddar sajt
  • A házi taco fűszerkeverékhez:
  • 2 tk őrölt chili (cayenne bors)
  • 2 tk fokhagymapor
  • 2 tk füstölt pirospaprika
  • 3 tk só
  • 1 tk szárított oregánó
  • 2 tk bors
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk szegfűszeg

Elkészítés:

A darált marhahúst egy kevés olajon lepirítjuk, ha szükséges a kisült zsírt leöntjük, majd a paradicsompürét is lepirítjuk vele 1-2 perc alatt. Ha ez megvan, beleöntjük a darabolt paradicsomot. Elkészítjük a házi taco fűszerkeveréket: minden összetevőt összekeverünk, majd beleöntjük a darált húsos raguba, és összerottyantjuk. A spagettit bő sós vízben kifőzzük, de csak a csomagoláson írt idő feléig.

Ha ez megvan, beleöntjük egy megfelelő méretű tepsibe a paardicsomos húsos ragut, valamint a spagettit, ha szükséges, mehet rá egy kicsi a tészta főzővizéből is, majd ráreszeljük a sajtot, és betesszük a 200 fokra felső grillen előmelegített sütőbe 10 percre, vagy amíg a sajt aranybarnára sül a tetején.

(Via Streetkitchen)

Tetszett a recept? Oszd meg az ismerőseiddel is: