Sonkás rakott tészta

Hozzávalók:

  • 500 g fodros nagykocka tészta
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj + a tepsi kikenéséhez
  • 400 g füstölt főtt tarja
  • 400 ml tejföl
  • 3 tk őrölt majoranna
  • só, bors
  • 200 g trappista sajt

Elkészítés:

A hagymát, a fokhagymát finomra vágjuk, és olajon lepirítjuk egy nagy serpenyőben. Rádobjuk a kis kockákra vágott tarját és azt is lepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, a tésztát kifőzzük, addig a tejfölt kb. 1 dl vízzel felhigítjuk és kikeverjük a sóval, borssal, majorannával.

A leszűrt tésztának a felét a kiolajozott tepsibe tesszük, ráöntjük a tejfölös keverék felét és rászórjuk a hagymás tarjás mixet. Rátesszük a tészta másik felét, leöntjük a maradék tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

(Via Streeetkitchen)

HA TETSZETT A RECEPT, DOBJ EGY LIKE-OT A FACEBOOK-OLDALUNKRA!