Hozzávalók:
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 db kisebb zellergumó
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirke
- só
- bors
- 3 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 csok petrezselyem
- 1 db citrom leve
- chili paprika
Elkészítés:
A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
Ezután felöntjük kb 1 , 5 dl vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk borsozzuk és készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.
(Via Mindmegette)