Radóci csorba

Hozzávalók:

  • 2 szál nagyobb répa
  • 2 szál gyökér
  • 1 db kisebb zellergumó
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg csirke
  • bors
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csok petrezselyem
  • 1 db citrom leve
  • chili paprika

Elkészítés:

A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük. Az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig pirítjuk.

Ezután felöntjük kb 1 , 5 dl vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, sózzuk borsozzuk és készre főzzük.

A tejfölt simára keverjük a tojássárgájával, hozzáadunk pár kanállal a levesből, majd az egészet hozzáöntjük a leveshez és összeforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel és ízlés szerint ízesítjük citromlével és chilivel.

(Via Mindmegette)