Nagyon szaftos resztelt máj

Hozzávalók

  • 500 g csirkemáj
  • 20 ml olaj
  • 200 g vöröshagyma
  • 1 púpozott tk paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ½ tk őrölt kömény
  • 2 tk majoranna
  • ½ tk bors
  • 1 csapott tk só
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 1 ek keményítő
  • 2 dl víz

Elkészítés

Egy serpenyőben olajat hevítünk és lepirítjuk rajta a paradicsompürét. A vöröshagymát szeletekre vágjuk és a paradicsomos alaphoz adjuk. 

A serpenyőbe tesszük a vékony szeletekre vágott fokhagymát, a májat és pirítani kezdjük. Az egészet megszórjuk őrölt pirospaprikával, köménnyel, majorannával, sóval és borssal. Miután a májat lepirítottuk, hozzáadjuk a keményítőt, a vizet és az egészet összeforgatjuk. Kb. 5-10 percen keresztül főzzük, majd végül főtt burgonyával tálaljuk.

(Via Streetkitchen)