Hozzávalók
- 50 dkg sertéstarja (4 szelet)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 ek mustár
- 1 ek mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek oregánó
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek őrölt fűszerkömény
Elkészítés
A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
(Via Nosalty)