Mustáros-fűszeres pácolt tarja

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéstarja (4 szelet)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 ek mustár
  • 1 ek mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 ek őrölt fűszerkömény

Elkészítés

A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.

A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.

Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.

Friss salátával, kenyérrel tálaljuk.

  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc

(Via Nosalty)