Hozzávalók:
- 50dkg csirkemell
- olaj
- 1l húsleves alaplé
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 2db paradicsom
- 1db piros kaliforniai paprika
- bors
- 2tk csilipor
- 1tk koriander
- 0.5tk őrölt kömény
- 1ek kukoricakeményítő
- friss petrezselyem
Elkészítés:
A megtisztított csirkemellfilét apró kockára vágjuk, majd egy fazékban kevés olajon fehéredésig sütjük. Hozzáöntjük a húsleves alaplét és addig főzzük, amíg a csirkemell már majdnem átpuhul.
Amikor a hús már majdnem készen van, beleöntjük a levesbe a kukoricát, a babot, az apróra vágott paradicsomot és a kockára vágott kaliforniai paprikát. Fűszerezzük borssal, csilivel, korianderrel, őrölt köménnyel és további 15 percig főzzük.
A levesből merőkanállal kiszedünk egy csészényit, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt, majd belekeverjük a levesbe és felforraljuk. A csészébe vagy tányérba szedett levest tortillával tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük.
(Via Mindmegette)