Mexikói bableves csirkemellel

Hozzávalók:

  • 50dkg csirkemell
  • olaj
  • 1l húsleves alaplé
  • 1 doboz kukoricakonzerv
  • 1 doboz vörösbab konzerv
  • 2db paradicsom
  • 1db piros kaliforniai paprika
  • bors
  • 2tk csilipor
  • 1tk koriander
  • 0.5tk őrölt kömény
  • 1ek kukoricakeményítő
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellfilét apró kockára vágjuk, majd egy fazékban kevés olajon fehéredésig sütjük. Hozzáöntjük a húsleves alaplét és addig főzzük, amíg a csirkemell már majdnem átpuhul.

Amikor a hús már majdnem készen van, beleöntjük a levesbe a kukoricát, a babot, az apróra vágott paradicsomot és a kockára vágott kaliforniai paprikát. Fűszerezzük borssal, csilivel, korianderrel, őrölt köménnyel és további 15 percig főzzük.

A levesből merőkanállal kiszedünk egy csészényit, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt, majd belekeverjük a levesbe és felforraljuk. A csészébe vagy tányérba szedett levest tortillával tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük. 

(Via Mindmegette)