Hozzávalók:
- 250 g tarka vagy vörösbab
- 4 fej hagyma
- 4 - 5 gerezd fokhagyma
- 1 szál zellerszár
- 4 - 5 ek sertészsír
- 1 ½ ek őrölt koriander
- 2 ek római kömény
- 2 ½ ek füstölt paprika
- 1 tk chipotlepehely vagy chilipehely
- 1 db paradicsom
- 1 l babfőzőlé
- 600 g marhacomb
- 2 l marhaalaplé vagy víz
- só, bors
- 450 g kukorica
- 150 g pritamin paprika (vegyes színű)
- 1 db burgonya
- 1 szál répa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kis csokor koriander
A tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd leszűrjük, és feltesszük főni másfél liter vízzel. Addig bugyogtatjuk, amíg puha nem lesz, majd leszűrjük és megtartjuk a levét is.
Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellerszárat lepirítjuk a zsíron, majd félrehúzzuk a tűzről, és korianderrel, római köménnyel, füstölt paprikával, chipotléval (füstölt piros jalapeno, de ha nem bírjuk a csípőset, csökkenthetjük a mennyiségét) fűszerezzük, elkeverjük, majd beletesszük a kockázott paradicsomot, és felöntjük a babfőzőlével. Összeforraljuk, majd egy botmixerrel leturmixoljuk.
Beletesszük a kockára vágott marhahúst, felöntjük a marhaalaplével, sózzuk, borsozzuk, és közepes lángon addig bugyogtatjuk, amíg a hús szinte teljesen puha nem lesz. Ekkor beletesszük a kukoricát, a kockára vágott pritamin paprikát, burgonyát és a félkarikára vágott répákat. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhultak, végül hozzákeverjük a babot, és ízés szerint sózzuk, borsozzuk. Elzárjuk a lángot, majd belekeverjük az apróra vágott friss koriandert. Ha szeretnénk, akkor tejföllel fogyaszthatjuk.(Via Streetkitchen)